Hotel Komovi

Dobrodošli u hotel "Komovi". Već više od pedeset godina ovaj renomirani hotel svojim gostima pruža kvalitetne usluge i gostoprimstvo. Budući da se nalazi u gradiću u Limskoj kotlini, okružen planinama Komovima, Bjelasicom i Prokletijama, njegova lokacija je idealna za planinare i ljubitelje rekreacije u prirodi. Ovaj gradski hotel planinskog stila kategorisan je sa tri zvjezdice. Objekat raspolaže sa restoranskom salom sa kaminom / konferencijskom salom, aperitiv barom, kafanom, salom za poslovne sastanke, ljetnjom baštom itd. Gostima su na raspolaganju sef, hotelski parking, spoljnji rekreativni prostor i teniski teren. Svoje poslovanje bazira na razvoju planinarskog, sportsko rekreativnog, seminarskog, katunskog, rafting i lovačko-ribolovnog turizma.

Smještaj

Sobe u hotelu su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne, sa pojedinačnim ili francuskim ležajevima.

Iz soba se pruža pogled na prelijepu prirodu koja ih okružuje. Kupatila su opremljena sa tuš kabinama, fenom i pratećim sredstvima za higijenu.

Sadržaji

U ponudi restorana nalazi se kako moderna tako i tradicionalna kuhinju. Toplo preporučujemo tradicionalne specijalitete pravljene od kvalitetne domaće organske hrane. Kafana, odnosno ljetnja bašta u lipovom hladu je nešto što ne bi ste trebali propustiti. Bašta i kompletan unutrašnji prostor je pokriven bežičnim internet signalom. Ispred hotela se nalazi parking namijenjen gostima, na kojem ćete gotovo uvijek naći mjesta. Dragocjenosti možete ostaviti u sefu. Goste koji vole rekreaciju mogu koristiti sportski kompleks.

Sportski kompleks

HK sportski kompleks je namijenjen pripremi profesionalnih sportista i rekreativcima. Udaljen je svega 500m od hotela, a u okviru njega se nalazi fudbalski stadion sa prirodnom travom, pomoćni stadion, teniski tereni i teretana. Nalazi se na svega 780m nadmorske visine u planinskom klimatskom pojasu te je idealan za sportske pripreme.

Usluge

Naše osoblje se u proteklom periodu specijalizovao za pružanje različitih vrsta usluga. U dogovoru sa vama organizujemo seminare, konferencije, svadbe, veselja, okupljanja i ostale događaje. Iznajmljujemo bicikla te ste u prilici da uz pomoć našeg vodiča sa sajta osmislite i obidjete sve atraktivne lokacije u blizini. Na zahtijev obezbijeđujemo i planinarskog vodiča za individualne ili grupne potrebe. U saradnji sa turističkim agencijama organizujemo i izlete. Takođe, možete se koristiti sportskim sadržajima i teretanom.

O Andrijeivici

Andrijevica je relativno malo naselje locirano na sjevero - istočnom djelu Crne Gore, pokraj rijeke Lim. Nalazi se u podnožju planine Komovi, a okružena je i planinama Bjelasicom i Prokletijama koji su poznati po brojnim netaknutim prirodnim bogatstvima kao što su planinarske staze, planinski vrhovi, rijeke, jezera, šume i brojni drugi prirodni resursi. Tragovi materijalne kulture govore da je okolina Andrijevice bila naseljena još od doba neolita. Bogata kulturna prošlost nije zaobišla ni ovaj kraj, a ni brojni osvajači koji su svaki na svoj način pisali ovdje svoj dio istorije. Jedno je nesporno, da je Andrijevica bila jedna od glavnih raskršća i kulturnih centara ovih prostora. Ovaj urbani spomenik nalazi se na terasi na oko 50 metara iznad rijeke Lim, odnosno na 780 metra nadmorske visine, na mjestu gdje se u Lim uliva pritoka Zlorečica. To je mali raj za sve ljubitelje odmora i rekreacije u prirodi.

Planina Komovi

Komovi su jedna od najljepših planina u regionu. Okružena Limom sa istoka, Tarom sa zapada, i Prokletijama sa juga, ova planina fascinira sa diverzitetom prirodnih ljepota. Pogodna je za biciklizam i pješacenje. Od našeg objekta udaljena je svega 16km, što iziskuje oko 25 minuta vožnje automobilom. Prosječnim automobilom moguće je doći do samog Podkomovlja. Odatle, i stariji i djeca mogu za dva i po sata savladati srednje tešku stazu koja vodi do vrha Vasojevičkog koma (2460m). Tu su još i vrhovi Kučkog i Ljevorečkog Koma. Ova planina je uvrštena u IPA ( "važne biljnje regione") Crne Gore zbog svoje raznovrsne flore. Preporuka svakom planinaru!

Planina Bjelasica

Pitoma i dostupna, planina Bjelasica sa svojim brojnim jezerima, pašnjacima, brdima, (pra)šumama, nalazištima gljiva i nacionalnim parkom, mali je raj za pješacenje u prirodi i biciklizam. Bjelasica je dostupna sa prevoja Trešnjevik sa kojeg se takodje ide ka planini Komovi. Kada se sa Trešnjevika zaputite ka Bjelasici, moguće je doći do Krivog dola, koji se nalazi u srcu Bjelasice.

Odatle, lako možete posjetiti najveći vrh Bjelasice Crnu glavu (2139m), te Zekovu glavu, Ski centar jezerine, Biogradsko jezero, Pešica jezero, Ursulovacko jezero i još mnogo toga.

Planina Prokletije

Ime ovog impozantnog planinskog lanca dovoljno govori o nepristupačnosti njegovih terena. Prokletije su poznate i pod imenom "južni Alpi Evrope". Ova nesvakidašnja planina svojom divljom ljepotom izaziva strahopoštovanje posjetioca. Reljef je razuđen, sa brojnim visovima, klisurama, strmim padinama, riječnim dolinama alpskog tipa i drugim prirodnim fenomenima. Tu su i glacijalna jezera (Hridsko, Visitorsko, Ropojansko, Tatarijsko, Bjelajsko, jezerce na Vezirovoj Bradi, jezerce na Treskavcu i druga.

FaLang translation system by Faboba