M1 - Vasojevički Kom

Jedna od najboljih markiranih pješačkih tura koju toplo preporučujemo. Nalazi se u blizini hotela, ušuškana u atraktivnim predjelima izmedju planina Prokletije, Planinica i Bjelasica. Sa vrha se pruža izvrstan pogled na sve pomenute planine. Ovu umjereno laku pješačku stazu može osvojiti svako od 7 do 77 godina, za svega 2:30 časa, a do njene početne tačke možete stići lokalnim putem automobilom za svega 45 minuta.

- Udaljenost treka od HK: 16km
- Dužina treka: 8,1km
- Najniža tačka treka: 1.706m
- Najvisočija tačka treka: 2.461m
- Kondiciona težina: 4/10
- Tehnička težina: 4/10

M2 - Mali krš

Laganom šetnjom iz Andrijevice ka selu Božići pa naprijed do Malog Krša imaćete priliku da uživate u prekrasnom prirodnom okruženju, sa povremenim pogledom na Andrijevicu i okolna mjesta. Ambijentalna cjelina kojom se krećete će vam zaista vjerno dočarati ovaj kraj. Po prispijeću na Mali Krš, možete uživati na prekrasan pogled koji svom širinom obuhvata Andrijevicu, Berane, lokalna mjesta, Komove, Bjelasicu, Balj, kao i dio Prokletija.

- Udaljenost treka od HK: 0.1km
- Dužina treka: 13.5km
- Najniža tačka treka: 780m
- Najvisočija tačka treka: 1.430m
- Kondiciona težina: 3/10
- Tehnička težina: 2/10

M4 - Bjelasica - Zekova glava

Prelijepa planinarska tura na planini Bjelasici sa startom iz Jelovice, može se okarakterisati kao umjereno laka. Karakteristična je po pitomosti, lakoj prohodnosti i pristupačnosti, sa bogatstvom ljepote, šumskog fonda, pašnjaka i tekućih voda. Sa Zekove glave koja je drugi najvisočiji vrh Bjelasice pruža se pogled na Pešića jezero, jedno od najvećih hidroloških pojava na ovoj planini.

- Udaljenost treka od HK: 29km
- Dužina treka: 15km
- Najniža tačka treka: 1.260m
- Najvisočija tačka treka: 2.117m
- Kondiciona težina: 3/10
- Tehnička težina: 2/10

M5 - Šiško i Ursulovačko jezero

Kombinovana planinarska tura koja obuhvata dva jezera koja su udaljena svega 6km jedno od drugog. Do Šiškog jezera se stiže iz Kurikuća makadamskim putem, kroz šumske predjele i pašnjake, te se dalje pašnjacima i puteljcima dolazi do vidikovca na Ursulovačko jezero koje je malo teže dostupno.

- Udaljenost treka od HK: 28km
- Dužina treka:
- Najniža tačka treka:
- Najvisočija tačka treka:
- Kondiciona težina:
- Tehnička težina:

M6 - Jezera Bjelasice

Objedinjena planinarska tura koja pruža priliku da obidjete većinu značajnijih hidroloških pojava na Bjelasici, kao što su Pešića jezero, Ursulovačko jezero i Šiško jezero. Karakteristična je po umjerenoj teškoći, a iziskuje umjereno jaču kondicionu spremnost zbog dužine staze.

- Udaljenost treka od HK: 29km
- Dužina treka:
- Najniža tačka treka: 1.260m
- Najvisočija tačka treka: 2.117m
- Kondiciona težina: 6/10
- Tehnička težina: 3/10

M7 - Prokletije - Volušnica

Ova planinarska tura počinje u Grbajskoj dolini, a kroz šumu se za nekoliko sati stiže do vrha Volušnice. Odatle se pruža prelijep pogled na veličanstveni kameni masiv Prokletija odnosno vrhove Karanfila. Turu je moguće produžiti ka bliskom vrhu Popadija.

- Udaljenost treka od HK: 46km
- Dužina treka: 8km (11km opciono)
- Najniža traka treka: 1.160m
- Najvisočija tačka treka: 1.879m
- Kondiciona težina: 3/10
- Tehnička težina: 3/10

M8 - Prokletije - Karanfili

Vrlo zahtijevna tura sa početkom iz Grbajske doline. Na putu do vrha Karnfila savladava se visinska razlika od skoro 1400m. Tura je preporučljiva samo više iskusnim i dobro kondiciono pripremljenim planinarima. Postoji par mijesta na kojima je put tehnički teže savladiv, ali trud se definitivno ispati zbog nesvakidašnjeg pogleda sa vrha.

- Udaljenost treka od HK: 46km
- Dužina treka:
- Najniža traka treka:
- Najvisočija tačka treka:
- Kondiciona težina:
- Tehnička težina:

M9 - Hridsko jezero

Laganim hodom, stazama, makadamskim putem, livadama, dolovima, mada uglavnom kroz predivnu četinarsku šumu stiže se do Hridskog jezera, jedog od najljepših ledničkih jezera u Crnoj Gori. Staza do njega polazi iz Babinog Polja, preciznije, od skoro otvorenog planinarskog doma. Potrebno je svega 2 i po časa da se stigne do njega. Bitno je napomenuti da se na putu do njega nalazi par katuna, kao i dosta izvora pitke vode.

- Udaljenost treka od HK:
- Dužina treka: 13km
- Najniža tačka treka: 1.485m
- Najvisočija tačka treka: 1.970m
- Kondiciona težina: 3/10
- Tehnička težina: 2/10

FaLang translation system by Faboba